Tube

Het verhaal van Adem

Hoi, ik ben Adem Tutumlu!

“Ik ben Operator op de afdeling Buislasersnijden, ofwel: Tube! Jaren terug heb ik een opleiding gevolgd in de metaalbewerking. Sindsdien heb ik voor verschillende werkgevers gewerkt. Voor die functies moest ik vaak ver reizen. Sinds 2017 ben ik bij 247TailorSteel aan het werk en ik ben het nog lang niet zat!”

Adem

Van Aankomend Operator bij Platelaser naar Operator bij Tube

‘Hoewel ik in het verleden een metaalopleiding heb gevolgd, heb ik nooit een functie gehad in lijn met deze opleiding. Totdat ik bij 247TailorSteel de kans kreeg om intern opgeleid te worden tot Operator. Een mooie kans om bij een gezond, groeiend en schoon productiebedrijf in de regio te werken. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen!

Ik ben bij 247TailorSteel binnengekomen op de afdeling Platelaser als Aankomend Operator, waar ik eerst twee weken opgeleid werd door een collega. Dat beviel goed, maar ik wilde mij graag verder ontwikkelen. Die wens werd hier volledig ondersteund; na een extra opleiding ben ik nu Operator bij Tube. Doorgroei zowel in kennis als in de breedte dus! Als Operator bedien ik de lasermachines die buizen snijden. Ik zorg ervoor dat het juiste programma draait, het snijden goed en netjes gebeurt en dat de gesneden buizen netjes gesorteerd worden op de daarvoor bestemde plek.

Adem

Video bekijken

Geen 9 tot 5 baan, maar een vijfploegendienst

“Ik werk in een vijfploegendienst. Dat betekent dat ik twee dagen vroege dienst heb, dan twee dagen late dienst en de laatste twee dagen nachtdienst heb. Vervolgens heb ik vier dagen weekend. Mijn werkweek duurt dus eigenlijk tien dagen.

Elke dag pak ik eerst een lekkere bak koffie wanneer ik binnenkom. Met mijn koffie in de hand loop ik vervolgens naar de machine waar ik voor die dienst ben ingedeeld. Voordat ik mijn collega aflos, heb ik nog een werkoverleg met hem. Dan begint mijn werkdag!

Het fijne aan werken in een vijfploegendienst is dat je vrijwel nooit vrij hoeft te nemen om een afspraak elders te maken. Moet je naar de kapper, tandarts of heb je kinderen, dan heb je daar genoeg tijd voor! Je werkt namelijk altijd 6 dagen achter elkaar en hebt vervolgens 4 dagen om uit te rusten, klusjes te doen en naar afspraken te gaan. Bovendien zit tussen de wisselingen van diensten altijd 24 uur, waardoor je altijd genoeg tijd hebt om te herstellen en voor te bereiden op de nieuwe werktijden. Daardoor komen wij toe aan zaken waar je normaal geen of weinig tijd voor hebt! Bovendien is de ploegentoeslag niet verkeerd.

Natuurlijk zitten er ook nadelen verbonden aan het werken in ploegen. Zo moet je vaak in het weekend of op feestdagen werken terwijl de kinderen of partners thuis zijn en je kunt maar om de paar weken leuke dingen samen doen als zij weekend hebben. Doordat je op andere momenten wel leuke dingen kunt doen, terwijl anderen aan het werk zijn en het dus lekker rustig is, is dat het zeker waard!“

Tube 4

Soms zingen we hardop, maar we kunnen ook serieus zijn

“Het is mijn taak om de opdrachten van onze klanten uit te voeren door de buizen te snijden aan de machine. We staan allemaal alleen achter een machine, tenzij één van ons hulp nodig heeft. Dan helpen we elkaar altijd. We hebben een gezellige ploeg. Hoewel de ploeg vaak rustig is tijdens de vroege diensten, wordt het naarmate het weekend nadert steeds gezelliger!
De sfeer bij 247TailorSteel is goed. Een wederzijds geintje kan op zijn tijd en we schuwen er niet voor om elkaar te plagen. Soms zingen we zelfs hardop! Toch kunnen we ook goed serieus werken en leidt ons werk niet onder de vrolijke stemming. Af en toe koffie halen voor een collega is bij ons op de afdeling bovendien heel normaal. Gewoon, bij ons eigen koffiezetautomaat op de afdeling.

Het mooie aan het werken bij 247TailorSteel vind ik de grote verantwoordelijkheid die je hebt als operator en de kans om jezelf te ontwikkelen. We hebben hier een erg schone werkomgeving. Daar werken we elke dag met de nieuwste machines. Het is een plek om écht lekker te werken!”


Je kunt en mag veel, zolang je ervoor zorgt dat jouw machine blijft draaien!

“247TailorSteel is een fijn, schoon bedrijf met heel veel vrijheid op de afdeling. Af en toe een praatje maken met een collega, onbeperkt koffie en thee drinken op de afdeling; je kunt en mag veel, zolang je ervoor zorgt dat jouw machine goed blijft draaien! Bovendien is de kans groot op een vaste aanstelling bij 247TailorSteel zolang je je werk goed uitvoert, afspraken nakomt en je leergierig opstelt. Ook maak je kans om door te groeien door de mogelijkheid om cursussen te volgen! Een gezonde reden om goed je best te doen dus. Die doorgroeimogelijkheden, schone werkomgeving en fijne ploegen maken dat ik 247TailorSteel zeker bij mijn vrienden aan zou raden!“

"Een mooie kans bij een gezond, groeiend en schoon productiebedrijf in de regio? Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen!"

Magali beantwoordt al je vragen!
Magali 80x96